Om oss

Carl Hanssons har hundra års erfarenhet av att projektleda och utföra installationer.

Vi erbjuder helhetslösningar inom installation, service och underhåll av VVS-anläggningar — alltid med kundens bästa
för ögonen.

Företaget omsätter ca 150 Mkr och har ca 70 anställda. Vi består av två entreprenadavdelningar och en serviceavdelning.

Inom entreprenad arbetar vi med medelstora och större projekt. Med vår breda kompetens på tekniksidan är vi mycket starka vid genomförande av totalentreprenader

 

Carl Hanssons Historia

1912 registrerade fabrikör Carl Hansson aktiebolaget med samma namn. Som värmeledningsentreprenör drog Carl Hansson igång verksamheten på Torsgatan 21 och 1914 fick man rättigheter för gas, vatten och avlopp i Stockholm Stad. Företaget flyttade till Luntmakargatan vidare till Wollmar Yxkullsgatan på Södermalm och därefter till den nuvarande adressen på Liljeholmen.

Många färgstarka personer och verkliga trotjänare har satt sin prägel på företaget och fört yrkeskunskap och tradition vidare. Under årens lopp har ett antal rörföretag tillförts Carl Hanssons, varav det äldsta är Gas, Vatten och Värme med anor från 1800-talet.

Våra systerföretag

Vi på Energivärden brinner för att vi tillsammans ska skapa en inomhusmiljö som är hälsosam, komfortabel, praktisk och inspirerande. Samtidigt vill vi medverka till att minska energiförbrukningen i vårt samhälle och miljöpåverkan på vår natur genom smarta energilösningar, effektiv produktion, minimal materialförbrukning och kretsloppstänkande.

Energivärden

Energivärden startades år 1987, då under namnet VeveCe-Holdning, i samband med att Carl Hanssons Rör & Ventilator köptes från JM. 1999 Startades Vento och 2001 startades Styrvärden. 2016 förvärvades Carls Elektriska.

Styrvärden

Styrvärden startades 2001 och är i dag ett företag som levererar styr och övervakning för enskilda fastigheter eller för hela fastighetsbestånd i form av kundanpassade portallösningar

Carls Elektriska

Carls Elektriska är elfirman med elektriker för elinstallationer i hela
Stockholm.

Verksamheten startades 1976 av Bengt Carls, så vi kan stoltsera med närmare 40 års erfarenhet.

Ventilator

De starka idéerna är Ventilator i ett nötskal. Tack vare bärande idéer och hög teknisk kompetens har Ventilator i åttio år överlevt och utvecklats i en extremt konkurrensutsatt bransch. Nöjda och återkommande kunder har alltid varit ryggraden i vår verksamhet.

Ventilator fick 1931 en rivstart när Sven Romedahl utvecklade den mekaniska bostadsventilationen. Uppfinningen revolutionerade och rationaliserade bostadsbyggandet. Lägg sedan till starka idéer kring begreppet energibesparing innan begreppet ens fanns, så ser du att grundstenarna i företaget fortfarande är desamma.

Idag är Ventilator fortfarande ett ledande företag inom luftbehandling och arbetar självklart framgångsrikt med energibesparingssystem, ofta som helhetslösningar med övriga installationsdiscipliner